Probiotika kan hjälpa mot psykiska problem

Tarmfloran och probiotika spelar en viktig roll för den mentala hälsan

Probiotika kan förbättra den psykiska hälsan hos människor eftersom dessa organismer har en roll i skapandet, absorptionen och transporten av neurokemikalier, där bland annat serotonin och dopamin ingår, säger forskare från University of Texas. Laktobaciller och bifidobakterier är också probiotika som finns i yoghurt, och är kända för att bidra till en normal matsmältning i tarmarna, stärka immunförsvaret och förebygga infektioner orsakade av elakartade bakterier.

Probiotika kan förbättra den psykiska hälsan, eftersom de har en viktig roll i skapandet, absorptionen och transporten av neurotransmitorer – serotonin, dopamin och nerv-tillväxtfaktorer vilka är nyckeln till att utveckla en frisk hjärna och nervfunktion. De föreslog även att om att förbättrar mikrofloran i tarmarna, kan detta steg vara till hjälp vid behandling av psykiska störningar.

Hur som helst, idag bygger behandling av psykiska sjukdomar, som t.ex. depression och posttraumatiskt stressyndrom (PTSD), främst på användningen av läkemedel som försöker återställa eller återaktivera neurokemikalierna i hjärnan. Efter denna upptäckt tror sig experter kunna inkludera även probiotisk behandling som ett alternativ.

Med info går att läsa t.ex här: http://www.choosehelp.com/topics/mental-health/is-drug-abuse-making-you-depressed-or-is-depression-making-you-abuse-drugs

Comments

comments